Παραδοσιακο πιατο στο νησι μας!!! Το εφτιαξα με μια μικρη παραλλαγη! Προσθεσα βρωμη στο τελος για να του δωσω μια κρεμωδη υφη που ΙΣΩΣ αγαπησουν οι μικροι μας φιλοι!!
1 φλ ελαιολαδο
2 μετρια κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1/2 κιλο φακες
1/2 φλ ρυζι (οτι ρυζι θελετε)
1-2 φυλλα δαφνης
1 φλ βρωμη (quaker)
1 κ.σ. αλατι (ή οσο σας αρεσει)
λιγο πιπερι μαυρο
1 φλ χυμο λεμονιου (παλι αναλογα με το γουστο)
Πρωτα τηγανιζουμε ελαφρα τα κρεμμυδια με το ελαιολαδο και τα αφηνουμε στην ακρη.
Βραζουμε τις φακες με το ρυζι και τη δαφνη, μεχρι να μαλακωσουν αρκετα
Σουρωνουμε και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα!
www.facebook.com/audreykonte2
1 φλ ελαιολαδο
2 μετρια κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1/2 κιλο φακες
1/2 φλ ρυζι (οτι ρυζι θελετε)
1-2 φυλλα δαφνης
1 φλ βρωμη (quaker)
1 κ.σ. αλατι (ή οσο σας αρεσει)
λιγο πιπερι μαυρο
1 φλ χυμο λεμονιου (παλι αναλογα με το γουστο)
Πρωτα τηγανιζουμε ελαφρα τα κρεμμυδια με το ελαιολαδο και τα αφηνουμε στην ακρη.
Βραζουμε τις φακες με το ρυζι και τη δαφνη, μεχρι να μαλακωσουν αρκετα
Σουρωνουμε και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα!
www.facebook.com/audreykonte2
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου