ΣΑΛΑΤΑ "ΣΟΛΟΤΟΝ"

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

Αν εχουν ξεχαστει στο ψυγειο σας λιγα φρουτα μπορειτε να τα εκμεταλλευτειτε με αυτο τον γλυκο τροπο! Μια παστα φλωρα με φρεσκα φρουτα θα σας ενθουσιασει. Αν προσθεσετε και μια μπαλα παγωτο...ακομα καλυτερα.

Παστα:

6 κ.σ. γεματες φυτικο βουτυρο
1 φλ ζαχαρη
2 κ.σ. κονιακ
1 φλ. καφε χυμο πορτοκαλι
2 κ.γ. baking powder
βανιλια
3 1/2 φλ αλευρι για ολες τις χρησεις
1 1/2 φλ μαρμελαδα της αρεσκειας σας

Γεμιση:

1 κιλο διαφορα φρουτα κομμενα σε κυβους
2-3 κ.σ. καστανη ζαχαρη
2-3 κ.σ. τριμμενη καρυδα
λιγη κανελα

Μπορειτε να "παιξετε" με οτι συνδιασμους γευσεων σας αρεσει!!

Οδηγιες:

Ετοιμαζετε την γεμιση:







Ετοιμαζετε την ζυμη και απλωνετε σε βουτυρωμενο ταψι (ορθογωνιο 13Χ9 ή στρογγυλο #26) τα 2/3 της ζυμης. Κατοπιν απλωνουμε στη ζυμη το 1 φλ μαρμελαδα. Ακολουθως την γεμιση. Σκορπιζουμε το αλλο 1/2 φλ μαρμελαδα και τελος τριβουμε το αλλο 1/3 ζυμης στην επιφανεια του γλυκου! Ψηνουμε στους 180 βαθμους και περιπου 45 λεπτα!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου