Ζυμη ταρτας:
6 φλ. αλευρι για ολες τις χρησεις
250 γρ βουτυρο
6 κ.σ. γεματες φυτικο βουτυρο
4 κ.σ. ζαχαρη
1 πρεζα αλατι
βανιλια
4/3 φλ παγωμενο νερο
Χτυπουμε στο μιξερ ή τριβουμε με το χερι, ολα τα υλικα (εκτος απο το νερο)
μεχρι να γινουν σαν αμμος. Προσθετουμε το νερο και ζυμωνουμε (Η ζυμη ειναι αρκετη για 3 ταρτες σε ταψακι νουμερο 28). Βαζετε τη ζυμη στο ψυγειο για τουλαχιστον 1 ωρα.
Γεμιση τυριου:
800 γρ τυρι κρεμα
4 αυγα
1 φλ. ζαχαρη
250 γρ γιαουρτι
ξισμα απο 2 λεμονια
1 βαζακι κρεμα λεμονιου (lemon curd) περιπου 2 ποτηρια
Αν προτιματε να την φτιαξετε στο σπιτι, ακολουθει συνταγη.
Κρεμα λεμονιου:
150 γρ. ζαχαρη
ξισμα απο 1 λεμονι
150 γρ. χυμο λεμονιου (φρεσκο χυμο)
60 γρ. βουτυρο
3 αυγα χτυπημενα
Βραζετε σε χαμηλη φωτια ολα τα υλικα μεχρι να γινει μια ελαφρια κρεμα
Γαρνιρισμα:
300 γρ φρεσκα κρεμα
4 κ.σ. ζαχαρη αχνη
Τελειωνουμε με ξισμα απο 1 λεμονι
Ανοιγουμε φυλο για μια ταρτα! Βαζουμε τη γεμιση τυριου και ψηνουμε για 40 λεπτα στους 180 βαθμους! Αφηνουμε να κρυωσει εντελως και στρωνουμε την κρεμα λεμονιου (lemon curd).
Γαρνιρουμε με την φρεσκα κρεμα και το ξισμα λεμονιου!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
6 φλ. αλευρι για ολες τις χρησεις
250 γρ βουτυρο
6 κ.σ. γεματες φυτικο βουτυρο
4 κ.σ. ζαχαρη
1 πρεζα αλατι
βανιλια
4/3 φλ παγωμενο νερο
Χτυπουμε στο μιξερ ή τριβουμε με το χερι, ολα τα υλικα (εκτος απο το νερο)
μεχρι να γινουν σαν αμμος. Προσθετουμε το νερο και ζυμωνουμε (Η ζυμη ειναι αρκετη για 3 ταρτες σε ταψακι νουμερο 28). Βαζετε τη ζυμη στο ψυγειο για τουλαχιστον 1 ωρα.
Γεμιση τυριου:
800 γρ τυρι κρεμα
4 αυγα
1 φλ. ζαχαρη
250 γρ γιαουρτι
ξισμα απο 2 λεμονια
1 βαζακι κρεμα λεμονιου (lemon curd) περιπου 2 ποτηρια
Αν προτιματε να την φτιαξετε στο σπιτι, ακολουθει συνταγη.
Κρεμα λεμονιου:
150 γρ. ζαχαρη
ξισμα απο 1 λεμονι
150 γρ. χυμο λεμονιου (φρεσκο χυμο)
60 γρ. βουτυρο
3 αυγα χτυπημενα
Βραζετε σε χαμηλη φωτια ολα τα υλικα μεχρι να γινει μια ελαφρια κρεμα
Γαρνιρισμα:
300 γρ φρεσκα κρεμα
4 κ.σ. ζαχαρη αχνη
Τελειωνουμε με ξισμα απο 1 λεμονι
Ανοιγουμε φυλο για μια ταρτα! Βαζουμε τη γεμιση τυριου και ψηνουμε για 40 λεπτα στους 180 βαθμους! Αφηνουμε να κρυωσει εντελως και στρωνουμε την κρεμα λεμονιου (lemon curd).
Γαρνιρουμε με την φρεσκα κρεμα και το ξισμα λεμονιου!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου