ΣΑΛΑΤΑ "ΣΟΛΟΤΟΝ"

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ

ανακατευομε...
2/3 φλ. μαυρη ζαχαρη με
2 κ.γ. κανελα

ψηνουμε ...
5-6 μηλα της αρεσκειας μας
(κομμενα σε κυβους με 2-3 κ.σ. ζαχαρη, 1 φλ. καφε νερο και λιγη βανιλια)


Για το κεικ..

Χτυπουμε μαζι...
250 γρ. βουτυρο αναλατο
4 αυγα
1 1/3 φλ. ζαχαρη

προσθετουμε....
3 φλ. αλευρι
3 κ.γ. baking powder
1 φλ. γαλα
βανιλια

Σε ενα ορθογωνιο ταψακι  (13x9) ή ενα στρογγυλο #24, αφου το βουτυρωσουμε και αλευρωσουμε, ριχνουμε το μισο μιγμα του κεικ, σκορπιζουμε στην επιφανεια τα μισα μηλα και συνεχιζουμε με το μισο μιγμα της ζαχαρης. Επαναλαμβανουμε ακομη μια φορα!

Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 50 λεπτα περιπου ή μεχρι να κοκκινισει!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου