Ζυμη:
6 κ.σ. γεματες φυτικο βουτυρο
250 γρ βουτυρο αναλατο
4 κ.σ. ζαχαρη
6 φλ. αλευρι για ολες τις χρησεις
λιγο αλατι
Βαζουμε ολα τα υλικα στο μιξερ και ανακατευουμε μεχρι να γινει το μιγμα μας σαν αμμος.
Ζυμωνουμε με 3/4 του ποτηριου νερο παγωμενο
Τυλιγουμε τη ζυμη σε πλαστικη μεμβρανη και αφηνουμε στο ψυγειο για 1 ωρα τουλαχιστον.
Γεμιση:
200 γρ. τυρι κρεμα
1/2 π. ζαχαρη
Μυρτιλα (κατεψυγμενα ή φρεσκα)
Κοβουμε τη ζυμη σε δισκους (περιπου 6 εκατοστα) , γεμιζουμε 1 δισκο με 1/2 κ.σ. τυρι κρεμα και 3 μυρτιλα και σκεπαζουμε με εναν αλλο δισκο. Αλοιφουμε με αυγο, ραντιζουμε με ζαχαρη και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 20-25 λεπτα ή μεχτι να κοκκινισουν ελαφρα
Aν σας αρεσει ραντιζετε λιγο ασπρο γλασο την επιφανεια οταν κρυωσουν!!
Σημειωση:
Μπορειτε να χρησιμοποιησετε και ζυμη σφολιατα αν θελετε!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου