ΣΑΛΑΤΑ "ΣΟΛΟΤΟΝ"

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΣΚΟΥΡΟ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!!!

Σε μια λεκανη βαζουμε:

2 φλ. ζαχαρη
2 φλ. αλευρι
2 αυγα
1 κ.γ. μαγειρικη σοδα
λιγη βανιλια
1 κονσερβα λυωμενο (crushed), κομποστο  ανανα (οχι στραγγισμενο)

και ανακατευουμε με μια σπατουλα



Βαζουμε το μιγμα σε βουτυρωμενο ορθογωνιο ταψακι (13Χ9) και ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου 30-35 λεπτα!!

Μεχρι να ψηθει το κεικ μας ετοιμαζουμε το γλασο

Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε για 5 λεπτα:
125 γρ.βουτυρο αναλατο
1 φλ. ζαχαρη μαυρη
1 εβαπορε (387 ml)



Προσθετουμε:
1 φλ. καρυδα τριμμενη
1 φλ. καρυδια (οπως σας αρεσουν...λυωμενα, ψιλοκομμενα ή χονδροκομμενα)
1/2 φλ. νιφαδες καρυδας (αν σας αρεσουν)



Περιχυνετε το γλασο στο ζεστο κεικ και αφηνετε μεχρι την επομενη μερα!





ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου