ΣΑΛΑΤΑ "ΣΟΛΟΤΟΝ"

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

Για την ετοιμασια μιας τουρτας, εγω προσωπικα αρχιζω την προετοιμασια τρεις μερες πριν.

Βασικη συνταγη για παντεσπανι:

3 αυγα
1 1/2 φλ. ζαχαρη
βανιλια
να χτυπηθουν καλα...
μετα προσθετουμε
1 1/2 φλ. αλευρι για ολες τις χρησεις
1 1/2 κ.γ.
2 κ.σ κακαο (αν θα το φτιαξουμε σοκολατενιο)
στη συνεχεια...
3/4 φλ. γαλα
1/2 φλ. φυτικο λαδι

Για το ταψι νουμερο 24 ζυγιζω 450 γρ ζυμη και ψηνω στους 180 βαθμους για 20 λεπτα
Για το ταψι νουμερο 20 ζυγιζω 250 γρ ζυμη και ψηνω στους 180 βαθμους για 15 λεπτα

Φτιαχνουμε οσους δισκους παντεσπανι θελουμε.

Ετοιμαζουμε τα παντεσπανια μας την πρωτη μερα.

Την δευτερη μερα συναρμολογουμε την τουρτα.

Βουτυροκρεμα:
750 γρ. βουτυρο αναλατο
800 γρ. ζαχαρη αχνη
200 γρ. γαλα
βανιλια
Τα χτυπουμε στο μιξερ μεχρι να μοιαζει το μιγμα μας σαν σαντιγυ

Cookie Dough:
2 φλ. αλευρι
180 γρ καστανη ζαχαρη
95 γρ ζαχαρη
100 γρ βουτυρο αναλατο λυωμενο
βανιλια
4 κ.σ. γαλα
1/2 φλ. σταγονες ή κομματακια σοκολατας (προαιρετικα)
Χτυπουμε στο μιξερ μεχρι να γινουν μια μαζα που να πλαθεται και να ανοιγει φυλο

Αμυγλαλοπαστα:
200 γρ ασπρισμενα και αλεσμενα αμυγδαλα
200 γρ ζαχαρη
ροδοσταγμα τοσο οσο να πλαθεται το μιγμα μας και να ανοιγει φυλο

Στην συγκεκριμενη τουρτα, για την ασπρη εβαλα στρωσεις απο παντεσπανι (το οποιο αλοιφω με κρυο σιροπι), μαρμελαδα φραουλα, πολυ λεπτο φυλο αμυγδαλοπαστας και βουτυροκρεμα. Επαναλαμβανω τοσες φορες μεχρι να φτασω στο επιθυμητο υψος της τουρτας. Τελειωνω με βουτυροκρεμα με την οποια "κλεινω" και την τουρτα.




Για την σοκολατενια εβαλα στρωσεις παντεσπανι σοκολατας, nutella, cookie dough και βουτυροκρεμα.






Την τριτη μερα, αφου παγωσουν καλα οι τουρτες μας, στολιζουμε με ζαχαροπαστα και ξανα στο ψυγειο.










ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου