Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι, για να το αφησουμε να κρυωσει εντελως.
Υλικα για σιροπι:
3 φλ. νερο
1 1/2 φλ. ζαχαρη
2 κ.σ. ανθονερο ή ροδοσταγμα
Το βραζουμε για 5 λεπτα!!
Λυωνουμε 250 γρ. αναλατο βουτυρο.
Αλεθουμε 500 γρ. φυστικια Αιγινης
και ανακατευουμε με 2 κ.σ. ζαχαρη
Ανοιγουμε 1/2 κιλο φυλλο Βηρυτου, και ραντιζουμε την επιφανεια με βουτυρο και σκορπουμε στην επιφανεια 2-3 κ.σ. γεμιση.
Βαζουμε ενα λεπτο πλαστη απο την μεγαλη πλευρα του φυλλου και παιρνοντας 2 φυλλα μαζι τυλιγουμε. Σουρωνουμε και τοποθετουμε στο ταψι μας. Οταν τελειωσει το φυλλο, περιχυνουμε το γλυκο μας με οσο βουτυρο περισσεψε.
Ψηνουμε το γλυκο μας στους 180 βαθμους, γυρω στα 40 λεπτα ή μεχρι να κοκκινησει. Βγαζουμε απο το φουρνο και αλειφουμε με ενα πινελο το κρυο σιροπι 2 φορες. (οσο σιροπι περισσεψει το βαζουμε στο ψυγειο, για την επομενη φορα).
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
Υλικα για σιροπι:
3 φλ. νερο
1 1/2 φλ. ζαχαρη
2 κ.σ. ανθονερο ή ροδοσταγμα
Το βραζουμε για 5 λεπτα!!
Λυωνουμε 250 γρ. αναλατο βουτυρο.
Αλεθουμε 500 γρ. φυστικια Αιγινης
και ανακατευουμε με 2 κ.σ. ζαχαρη
Ανοιγουμε 1/2 κιλο φυλλο Βηρυτου, και ραντιζουμε την επιφανεια με βουτυρο και σκορπουμε στην επιφανεια 2-3 κ.σ. γεμιση.
Βαζουμε ενα λεπτο πλαστη απο την μεγαλη πλευρα του φυλλου και παιρνοντας 2 φυλλα μαζι τυλιγουμε. Σουρωνουμε και τοποθετουμε στο ταψι μας. Οταν τελειωσει το φυλλο, περιχυνουμε το γλυκο μας με οσο βουτυρο περισσεψε.
Ψηνουμε το γλυκο μας στους 180 βαθμους, γυρω στα 40 λεπτα ή μεχρι να κοκκινησει. Βγαζουμε απο το φουρνο και αλειφουμε με ενα πινελο το κρυο σιροπι 2 φορες. (οσο σιροπι περισσεψει το βαζουμε στο ψυγειο, για την επομενη φορα).
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου